Състезателни игри с плодове и зеленчуци на тазгодишния Празник на плодородието

Снимка: Infomreja.bg

Състезателни игри с плодове и зеленчуци са предвидили организаторите в лицето на Община Кюстендил за тазгодишното издание на Празника на плодородието.

Предаване на зелки и стрелба в бъчва, блъскане на количка с тикви, пренасяне на вино и наливане в дамаджани и още много отборни щафетни игри, семейни щафетни игри и индивидуални надпревари ще бъдат част от празника тази година, който се открива на 29. септември от 11.00 часа на площад "Велбъжд".

Програмата първия ден предвижда изложение на художествено аранжирани маси, изложение на занаятчии и земеделски производители, открити тренировки в спортни зони, арт ателиета и работилници за деца. 

Карнавалът на плодородието с участието на деца от детски градини също е насрочен за 29. септември.

Официалното откриване на Празника на плодородието е от 12. 00 часа. Ще бъдат представени различни сортове ябълки, предвиден е конкурс "Плодородието в Кюстендилския край" и демонстрации с участието на културни експерти. 

От 14. 00 часа е празничната програма, а от 20, 30 часа спектакъла на ансамбъл "Българе", озаглавен "Осмото чудо".

За 30. септември са предвидени изложение на занаятчии и земеделски производители, открити тренировки в спортни зони, състезателни игри с плодове и зеленчуци.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK