Благоевградският театър гостува на санданска сцена

Плакат: ДТ "Никола Вапцаров"

Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград гостува на санданска сцена.

В сряда, 22 октомври, от 10:30 и 15:30 часа в курортния град ще бъде представен детският музикален спектакъл „Лудориите на котарака с чизми” по Шарл Перо с режисьор Стефан Поляков.

Забавен и зрелищен музикален спектакъл, в който един умен и смел котарак успява да надхитри и победи коварния царски съветник, горските разбойници и Великана. Той е хитър, амбициозен, умен, великодушен, верен приятел, ловък, смел, находчив, съобразителен, целеустремен и изобретателен.

Помага на своя господар - момъка Блез от бедняк да стане един от най-богатите в кралството мъже, да се ожени за красивата и богата, но капризна и своенравна принцеса. Музикална приказка, която доказано забавлява и едновременно учи децата.

Същия ден от 18:00 часа ще се играе народната приказка „Как Писар Тричко не се ожени за Царкиня Кита, с китка накитена” от Никола Русев, постановка на директора на благоевградския театър Рашко Младенов. В нея един цар и една царица търсят жених за своята дъщеря Кита. Смешен разказ, в който не е важно защо, а как Писар Тричко не се ожени за Царкиня Кита.

Представленията ще се играят на сцената на Дом на културата в Сандански. Билети на каса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK