Благоевградският театър гостува на кюстендилска сцена с едно от най- успешните си представления за сезона

Снимки: ДТ "Никола Вапцаров" - Благоевград

Драматичен театър „Никола Вапцаров”- Благоевград гостува в Кюстендил с едно от най-успешните си представления за сезона. 

В 19:00 часа тази вечер на сцената на Общински драматичен театър – Кюстендил, ще се разрази „един безкръвен двубой“ между лицемерието, двуличието, позьорството. 

Класиката „Двубой”самият Иван Вазов определя като “глума комедия в три действия”. Авторът не успява да издаде текста приживе. Върху запазения ръкопис Вазов е написал: “Писана през 1892 г., преработена през 1919 г. И. В.”. Първото издание на комедията “Двубой” е осъществено от неговия брат, Борис Вазов, през 1939 г. 

Представлението „Двубой” на Благоевградски театър е апелът на режисьора на спектакъла, Костадин Бандутов, който ни приканва да не забравяме класиката, миналото, младините си. „Двубой“ е сякаш връщане към началото на неговия творчески път в Благоевград. 

Още в програмата на представлението Костадин Бандутов ни подготвя с думите: „Драги зрителю (извинявай, че ти говоря на Ти), знаеш, че Театъра е един неписан, немълчалив договор между теб и актьорите, в който ние се задължаваме да те лъжем от сцената, а ти се задължаваш да ни вярваш.

И колкото по-добре те лъжем, толкова по-хубаво става! 

И затова, в този тъжен живот, ние искаме да те разсмеем, като ти покажем, че и преди 130 години сме били пак същите като сега... „  - Костадин Бандутов, режисьор. 

Билети на каса на Общински драматичен театър – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK