Благоевградският спектакъл „Ромео и Жулиета” грабна 5 награди на „Талантино”

снимки: Община Благоевград

Пет награди грабна „Ромео и Жулиета”  на Благоевградски младежки театър във второто издание на детския театрален фестивал „Талантино”.

Компетентното жури - актьорите Веселин Калановски и Николай Станоев, връчиха наградите и превърнаха последната фестивална вечер в незабравимо изживяване. Усещането за „Оскари” подсилиха дипломите, красивите статуетки и купите

Финалната вечер бе окъпана с дъжд, което бе прието като добро предзнаменование, че на участниците в „Талантино” ще им върви по вода. Последният щрих във фестивалната програма „драснаха” талантливите момичета и момчета от театрално студио „Смехурко”- Банкя.

Те изрисуваха с огнени топки и акробатични движения пламтящи фигури в небето. Минути след огненото шоу ръководителите на всички театрални школи се събраха, за да преброят гласовете на публиката, която беше дала своя вот за най-добра постановка в специална кутия пред театралната зала.

Оказа се, че „Наградата на публиката” печелят благоевградските театрали с представлението „Ромео и Жулиета”.

„Това е най-ценната награда, защото ако в залата има трима зрители и ти си ги спечелил, значи наистина си добър актьор”, каза Веселин Калановски преди да връчи приза на ръководителя на Благоевградски младежки театър Бранимир Митов.

Митов взе и наградата за нов прочит на драматичен текст отново за „Ромео и Жулиета”. В категорията за „Най-добро представление” призът си поделиха „Ромео и Жулиета” и „Аз чувствам” на театрална школа „Юлий”- София. Наградата за  главна женска роля от 8 до 14 г. отиде при възпитаничката на Благоевградски младежки театър Елеонора Панчева за ролята на Жулиета.

Общо бяха раздадени 11 награди: За нов прочит на драматургичен текст бяха отличени „Ромео и Жулиета”, „Хореография и пластика” и „Аз чувствам”. Призът за музика и осветление си поделиха „Хотел Трансилвания” и „Двубой”, наградата за сценография и костюми бе присъдена на „Х-л Трансилвания” и „Аз чувствам”.

С отличието за поддържаща женска роля си тръгнаха Дамяна Димитрова и Томислава Томовска, а за поддържаща мъжка роля - Божидар Донев и Мариан Дулчев. Призът за главна женска роля спечелиха Елеонора Панчева и Райелле Пирес. Наградата за главна мъжка роля  получиха Мартин Ромеов и Петър Петров.

За най-добри представления бяха определени „Ромео и Жулита” и „Аз чувствам”. Бе връчена и една специалнатаграда, която си разделиха Александър Велев / „Двубой”- Кресна/, Павла Павлова /”Снежната кралица”/ и Райелле Пирес.

Младите звезди ще получат професионална фотосесия от  Николай Станоев, с която ще могат да се представят в бъдеще.

Организаторите, жури и публика единодушно потвърдиха, че детският театрален фестивал „Талантино” пораства с всяка година. „Тази година имаше повече школи от миналата, а участниците наистина обичат театъра и това може да се види на сцената”, каза Бранимир Митов.

Той не скри и огромната си благодарност към общинското ръководство на Благоевград, което не само създава отлични условия за израстване на младите театрали, но и всяка година организира театралния фестивал „Талантино”, на който  да покажат актьорските си умения.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK