Благоевградският музей представя експозицията „Живопис - колекции от Кеазим Исинов”

снимка: infomreja.bg, архив

20 картини от известния български живописец Кеазим Исинов ще бъдат подредени в зала „Временни изложби” на Регионалния исторически музей в Благоевград.

Изложбата „Живопис- колекции от Кеазим Исинов” ще бъде открита утре от 17.30 часа.

„Експозицията е част от поредица изложби, посветени на големи имена в българското изобразително изкуство. Кеазим Исинов е изключително талантлив художник и доказателство за това е голямата световна награда за изобразително изкуство „Милениум 2000”, която той получава в конкуренция с 32 000 художници от цял свят”, каза Илия Гоцков -художник,  зам.-директор на музея.

Кеазим Исинов е един изключително ярък и самобитен автор. Сюжетите, които следва, са както земни, така и митологични, но задължително търсещи хармония. Символиката в картините му е силно изразена в търсене на вечните човешки ценности и идеали.

Цветовете, които Исинов използва, са ярки, пъстри, но могат да се видят и ефирно нежни голи тела, почти безплътни, сякаш оживели от фантазиите. Някои от картините представят разбунтувани морета, или пък обредно облечени момичета. Няма теми и сюжети, които да не бъдат срещнати в творчеството на Кеазим Исинов.

Жители и гости на Благоевград ще могат да се запознаят с живописните и богати на душевност картини на Исинов до края на месеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK