Банско – най-добрата община за планински туризъм в България

Снимки: Община Банско

Община Банско бе отличена за най-добрата община за планински туризъм в България. Това се случи на официална церемония в Централния военен клуб в София, където бяха финалите на вторите Годишни награди на Министерството на туризма.

Банско се пребори за приза в конкуренция с Чепеларе, Доспат, Минерални бани, Самоков, Сапарева баня и Смолян. Победителят в конкурса бе определен на база направените до 10 декември онлайн гласувания на официалната страница на наградите tourismawards.bg, като стана ясно, че тази година чрез платформата са гласували над 100 000 души.

Наградата бе връчена на заместник-кмета Асен Кирицов пред очите на министри, ръководители на държавни предприятия и агенции, депутати, представители на бизнеса, неправителствения сектор и медии.

„Работим последователно и дългогодишно за развитието на Банско в сферата на зимния туризъм. Стараем се винаги да бъдем актуални, да отговаряме на изискванията на потребителите на туристическия продукт и да предоставяме качествена среда – достъп до града, добра инфраструктура и спокойствие за нашите гости. Благодаря на местния туристически бранш за доброто сътрудничество, както и на всички, които ни подкрепиха в гласуването. Ние ще се стараем винаги да оправдаваме тяхното доверие” каза Асен Кирицов по време на награждаването.

Целта на инициативата, организирана от Министерството на туризма, е да бъдат откроени и поощрени всички участници в туристическия сектор, които със своите действия и активност, повишават неговото качество и позиции.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK