Благоевградският депутат Даниела Савеклиева участва в дискусия за бъдещето на Западните Балкани в ЕС

Снимки: ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията за Благоевград, Даниела Савеклиева, участва в среща с Жан Люк Демарти - генерален директор на Генерална дирекция „Търговия” на Европейската комисия, която се проведе в Народното събрание.

По време на срещата бяха дискутирани бъдещето на Западните Балкани в Европейския съюз, развитието на Дунавския и Черноморския регион, възможностите за сключване на споразумение за свободна търговия с приоритетни трети страни и региона.

„Европейският съюз има ясен интерес от стабилност, сигурност и просперитет в Западните Балкани, където неговите правила и ценности се зачитат. Страната ни придава особена важност на задълбочаването на регионалното сътрудничество и  развитие на добросъседките отношения. Споделяме важността на т. нар. ред за свързаност – транспортна, комуникационна, инфраструктурна, енергийна, с разбирането, че целта е подобряване на връзките с единния пазар на Европейския съюз”, коментира Даниела Савеклиева.

Благоевградският депутат подчерта, че по време на председателството на Съвета на Европейския съюз България ще търси баланс между специфичните приоритети на държавите-членки и стратегическите приоритети на ЕС за постигане на реални резултати в активен диалог с гражданите по европеските въпроси.

„Водещи принципи на българското председателство ще бъдат запазването на единството между държавите-членки чрез предлагане на компромисни решения в рамките на общностния метод. Страната ни ще бъде балансьор и ще търсим консенсус, компромис и разбирателство при приемането на решения и на проектите на законодателни актове”, каза още Даниела Савеклиева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK