Благоевградски социалист с гневно писмо до Цецка Цачева

Благоевградският социалист Иван Грозданов, който е член на БКП/БСП/ от 1964 година, написа гневно писмо до кандидата за президент Цецка Цачева. В него се казва:

"През последните два-три дни прочетох и чух, че г-жа Цачева се е заканила да не позволи на никого да поставя в устата й думи, които не е изричала. Питам я, за кои думи става въпрос? Ако има предвид цитираната от нея в края на дебата с генерал Румен Радев мисъл на Бърнард Шоу за социалиста, аз наистина се изненадвам от нахалството й. 

Наблюдавах дебата и не видях никого около нея, който да поставя думите на американския писател в устата й. В чужда уста човек може да сложи някаква вещ, храна - бонбон, вафла, ябълка, банан, но думи никой на никого не може да сложи. Думите са продукт на мисловната дейност на човека. Казани веднъж, те не могат да се върнат назад. 

Всички, които бяха пред телевизорите сутринта на 20 октомври тази година, чуха, че, цитирайки Бърнард Шоу, г-жа Цачева обиди десетки хиляди социалисти в България, в това число и моя милост, определяйки ни като безмозъчни същества. При това тя цитира Шоу с такова амплоа и с такъв патос, че лично аз останах с убеждението, че мисълта не й е хрумнала в момента. Тя е била подбрана предварително с помощта и на съветници с цел Цачева да се хареса на поддръжниците си и да уязви голяма част от социалистите и симпатизантите на генерал Румен Радев.

И вместо да се засрами и извини, г-жа Цачева се прави на обидена, че я коментират. Всъщност нейните думи прозвучаха като обида за много честни и достойни хора. 

Г-жа Цачева сгафи. И тя се усети веднага на секундата, в която господин Радев възрази на думите й. Позволи си даже да ни заблуди, заявявайки, че се е пошегувала. Но шегата й не се получи. Аз питам: С шеги, унижаващи достойнството на хората ли трябва да си служи кандидатът за президент на Република България? 

Всеки може да допусне грешка в изказа си. Нормално е обаче да я осмисли, да се извини и да си извлече съответна поука, за да не я повтаря.

Отправям следния призив към г-жа Цачева: Покайте се, г-жо Цачева. Покаянието е християнска и човешка ценност и добродетел! 

 

ИВАН ГРОЗДАНОВ - ЧЛЕН НА БКП/БСП/
ОТ 1964 ГОДИНА

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK