Общинските съветници от Благоевград се отказват от първата си заплата

Снимка: Infomreja.bg

Те даряват парите за 11-годишния Деян Апостолов

Общинските съветници от Благоевград се отказват от първата си заплата в името на благородна кауза.

На поредната сесия за избор на председател на ОбС, която отново бе увенчана без успех, съветниците разгледаха и втората точка по предложение на кмета Румен Томов.

Преди дни градоначалникът заяви, че ще внесе предложение за гласуване за отпускането на еднократна помощ в рамките на над 3000 лв. за лечението на Деян Апостолов, който е болен от церебрална парализа.

Днес съветниците бяха единодушни в това решение и допълниха към дарителската сметка на Деян и своята първа заплата.

Първи се произнесе лидерът на Партията на зелените Андон Тодоров, а той бе последван от Калоян Ханджийски. Ръководителят на ДСБ бе категоричен, че съветниците, в което число и самият Ханджийки, не заслужават тези пари.

Албина Анева – лидер на МИР, се включи в каузата, обявявайки, че също всички от партията ѝ дават първата си заплата за лечението на Деян и заяви, че е недостойно за 15 мин. те да получават заплата, за която нищо не вършат.

ПП ГЕРБ са другата парламентарна група в местния съвет, които се отказват от възнагражденията си.

Съветниците от „Глас народен“ и ДПС са част от дарителите.

Предложението за дарение, което направи пък кметът Томов на Никулден, се прие за популизъм, но градоначалникът обори подобни коментари.

Според Томов, средствата, които биха били изразходвани за заря, трябва и ще бъдат пренасочени към много по-значима кауза, каквато е здравето на едно дете.

„Сигурен съм, че по-голямата част от гражданите на община Благоевград ще проявят разбиране и ще одобрят решението, което взех. Според моите виждания вместо да инвестираме средства в заря, на която щяхме да се радваме няколко минути, тези средства трябва да бъдат дарени от името на общината Благоевград за лечението на  на 11-годишния Деян Апостолов.

Целият коледен фестивал ще премине под надслов: „Добрият дарява надежда“, така че няма нищо по-нормално и логично от това, да се лишим от заря, за да дарим надежда на Деян“, коментира Томов.

Кметът заявява още, че миналата година по повод запалването на коледните светлини в Благоевград, общината е платила 3 500 лева, затова равностойността на тази сума ще бъде дарена за Деян тази година.

„Зарята е красива, децата се радват и се създава празнично настроение, аз съм напълно съгласен с това. Трябва да подчертаем обаче, че радостта и празничното настроение стават реалност тогава, когато сме здрави, ние и нашите деца. Вярвам, че няма нищо по-важно от това", подчертава още кметът Румен Томов.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Иван13:11 - 13.12.2019
Ами хубаво е ВСЯКА заплата да даряват за такива каузи!!!!!!!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK