Благоевградски криминалисти задържаха дилър на амфетамини

снимка: ОД МВР - Благоевград

Благоевградски криминалисти задържаха дилър на амфетамини при проведена в рамките на два дни специализирана операция по противодействие на наркоразпространението. В акцията, осъществена на територията на Второ РУП - Благоевград, са участвали и криминалисти от сектор „ПКП” при ОД МВР и Първо РУП.

В хода на операцията на ул. "Джеймс Баучер” непосредствено след осъществена сделка са задържани двама наркозависими. При извършения обиск на 19-годишния А.К. полицаите са иззели пакетче с амфетамин с общо тегло 1,6 грама.

При същата операция по документиране престъпната дейност на дилър на наркотици, на ул. „Крушево” са задържани след покупка на наркотици още двама младежи. При полицейска проверка от Й.С. е иззето пакетче с амфетамин с тегло 0,8 грама.

След последващи процесуално-следствени действия в жилище на ул. "Цар Симеон", обитавано от криминално проявеният М.Г., на 21 г. от Благоевград, полицаите открили специален тайник. От него са иззети електронна везна и пакет с амфетамин с тегло 11,7 грама. В жилището криминалистите открили и материали за пакетиране на наркотиците и други вещи, имащи отношение към престъпната дейност на дилъра.

Всички лица установени в хода на операцията са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая в РУП е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на прокуратурата с мнение за търсене на наказателна отговорност от М.Г.

 

КОМЕНТАРИ

Моника17:00 - 14.10.2011
До когаот полицията ще крият престъпниците и ще съобщават само инициалите им .
12316:35 - 14.10.2011
Браво на полицията!Сигурен знак че в същото време някой тартор е размърдал килограми наркотици в другия край на града
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK