Благоевградски художници с обща изложба „5 x 56”

снимка: infomreja.bg, архив

Петима известни благоевградски художници ще подредят обща изложба в залите на ул. „Крали Марко” 8 в областния център на Пиринско.

В център на изкуството ще бъдат превърнат изложбените зали, в които редом един до друг ще бъдат подредени имената на Атанас Дафинов, Георги Ковачев, Георги Стойчев, Иван Милушев, Манол Стоянов. Петимата автори са съученици, набор ’56, и затова са намерили подходящо решение за заглавие на съвместната им експозиция „5 x 56”.

Утре от 18.00 часа петимата стожери на художественото изкуство в Благоевград ще посрещнат всеки желаещ да попие от красотата и изтънчеността на подредените в изложбени зали картини. Гостите ще могат да видят графика, живопис, скулптура и сценография. Изложбата ще остане отворена за любителите на изкуството до 21 ноември.

Културният календар на община Благоевград включва още едно художествено мероприятие в същия ден. То е насочено към бъдещите велики художници от града, които днес са част от Центъра по изкуствата. Малчуганите ще рисуват „Есен в Благоевград” от 15. 00 часа в квартал „Вароша”.

В пленера за деца участие ще вземат класовете по живопис, керамика, графика, декоративно и проложно изкуство към Център по изкуствата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK