Започна смяната на документите за самоличност в ОДМВР – Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Заявления могат да се подават преди изтичане на срока на валидност

Започна приемът на заявления в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Кюстендил, и звената в районните управления в Дупница, Бобов дол и Рила за предсрочна подмяна на личните документи на гражданите.

Директорът на ОДМВР – Кюстендил, ст. Комисар Е. Стамболийски изпрати писма до кметовете на по-малките общини в областта с молба съдействие както от тяхна страна, така и от страна на кметовете и кметски наместници по места да бъдат уведомени жителите им за тази възможност, която ще им спести време, а и средства.

1. Заявление за подмяна на български личен документ може да се подаде преди изтичане на срока на валидност.

2. Гражданите с постоянен адрес на територията на Кюстендилска област могат да подават заявление за лична карта или паспорт с обикновена услуга във всяко  от звената:

- сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Кюстендил

- звено БДС в Районно управление град Дупница

- звено БДС в Районно управление град Бобов дол

- звено БДС в Районно управление град Рила.

3. Гражданите, притежаващи валиден български електронен подпис могат да подадат заявление за издаване на лична карта и паспорт по електронен път, чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg .

4. Сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Кюстендил, има готовност за организиран прием на заявления с цел намаляване на времето за обслужване, като може да посети отделни населени места с мобилна биометрична станция и заявленията за лични карти и паспорти да бъдат подадени на място.

На гражданите, навършили 58 години, ще бъдат издавани безсрочни лични карти.

За улеснение на гражданите и допълнително възникнали въпроси гражданите могат да се обаждат и на тел. 078 557 266, както и към служителите на гишетата в сектор БДС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK