Благоевградската полиция разследва опит за „раждане” на 19-годишна

снимка: infomreja.bg

Опит за „раждане” на бременна в 8-ия месец 19-годишна румънка вдигна на крак полицията в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС. Към 17 часа тази вечер пред Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград от автобус със софийска регистрация слезе мъж от ромски произход, който на развален български каза на дежурните лекари, че на пътуваща с тях жена са й изтекли водите и трябва да ражда. След известно време в отделението е приета 19-годишната  М.С., притежаваща румънски документи за самоличност. Бременната „с изтекли води” е насочена за прием в АГ-отделение на МБАЛ. Линейката с родилката е последвана от микробуса, в който пътуват още 4-5 роми.

Докато се приеме румънката, ромите обясняват две коренно противоречиви версии. Първата, че са взели момичето на автостоп край Петрич. Втората, че са видели румънката да плаче в заведение в същия град, след което я взели в буса и отпътували за Перник. В района на Благоевград обаче 19-годишната получила „контракции”, което наложило да търсят спешна помощ. Придружителите й обяснили, че бременната иска само да роди детето и да го остави за отглеждане в Майчин дом, а също и че са евангелисти.

При прегледа на 19-годишното бременно момиче, дежурната в АГО лекарка установява, че румънката нито са й изтекли водите, нито й е време да ражда, тъй като била в началото на 8-я месец. Съмнителното поведение на придружаващите бременната, както и невъзможността тя да обясни какво се случва с нея, тъй като не говори нито цигански, нито български, кара дежурните в АГО да извикат полиция. Румънката е върната отново в Спешно-приемно отделение, пред което пристигнаха две патрулки. През това време, паркирания до родилно отделение бус със софийска регистрация потегли. Остана само една жена, която бе отведена с родилката в първо РУП, за да търсят преводач, който да разпита румънката.

Работи се по вресията, че с бременната румънка е направен опит да бъде изведена в Гърция през ГКПП Кулата-Промахон, откъдето е била върната от граничните полицаи, понеже била бременна и възникнали основателни съмнения, че иска да отиде в Гърция, за да продаде бебето след като се роди. Разбрала какво я чака, румънката симулирала, че ще ражда, за да се измъкне от придружителите си. Изясняването на съмнителния случай от полицията продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK