Кметът на Благоевград забрани груповото седене в парковете

Снимка: Община Благоевград

Междувременно Пролетта дойде в града с цветна инсталация

Забранява се струпването на хора на открити места-паркове и градинки и ползването на спортни и детски площадки на територията на община Благоевград.

По заповед на кмета инж. Румен Томов и с решение на Кризисния щаб в Община Благоевград се забранява струпването на хора в парковете и градинките, както и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити места. Забранява се достъпът и ползването на детски и спортни площадки, на беседките и междублоковите пространства, както и дворовете на училища и детските градини. Мярката важи от днес, 19 март 2020 г.

Екипи от община Благоевград, ще следят за спазване на разпореждането. Всички домоуправители се задължават да предприемат действия за организиране на засилена дезинфекция на общите части на сградите.

Община Благоевград въвежда допълнителни противоепидемични мерки за овладяване на разпространението на коронавируса. Кметовете и кметски наместници на 21-те населени места на територията на община Благоевград са запознати с разпореждането на община Благоевград.

Въпреки че сме изправени в момента пред огромно предизвикателство и кризисна ситуация, трябва да бъдем сплотени повече от всякога и да намираме повод за усмивка. Такъв е идването на пролетта - дългоочаквана, топла, светла. Ние се погрижихме да внесем малко цвят в сивото ежедневие. С тази цел на площад "Георги Измирлиев – Македончето", пред сградата на Община Благоевград, е монтирана арт инсталация, обяви кметът Томов.
 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK