Поставиха информационни табели за туристите в дупнишкото село Бистрица

Снимки: Личен архив

От вчера стартира кампания по поставянето на информационни табели за забележителностите в дупнишкото село Бистрица, обяви пред ИНФОМРЕЖА, кметът на селото Кирил Огненски.

„С Община Дупница реализираме информационната кампания за развитието на туризма с отправна точка нашето китно селце. Бистрица е начална станция за десетки забележителности и феномени, които трябва да показваме на нашите гости. В последните 2-3 години сами виждате, че напливът е огромен и от чужденци, затова освен на български, сме направили информацията и на най-разпространения език – английски“, обясни инициативата Кирил Огненски.

Тя е под мотото: "Разгледай, разгадай магията на Бистришкия край", като вече са факт и първите поставени информационни табели.

„Надявам се, че ще ги опазим и няма да ги увредим. Нашите деца могат да прочетат и научат интересни неща също. Проблем си остава легловата ни база в селото. Да се надяваме, че в скоро време ще имаме къщи за гости, където да посрещаме множеството туристи на Бистрица“, обяви още дейният кмет на селото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK