Благоевградчанката Диана Стоянова продължава да разбива стереотипа, че жените не са добри шофьори

Снимки: СК "ДИАМО"

На 19-20 септември се проведе последният кръг от Националния планински шампионат на България "Планинско Шипка" - Казанлък. На старт застанаха 49 професионални автомобилни състезатели.

Състезанието беше изключително оспорвано за всеки пилот, защото се решаваха шампионски титли за 2015 година. Победител в генералното класиране и шампион стана Любен Каменов с Мицубиши Лансер.

Единствената дама участник, Диана Стоянова, завърши на втора позиция и стана вицешампион на България в клас RC5. Проблем с втора предавка на състезателния й автомобил през неделния ден се оказа решаващ за класирането на благоевградчанката.

"Бях подготвена перфектно както физически така и психически, имах необходимия брой точки за да завоювам шампионска титла, след всичките първи места през 2015 г., които спечелих, но техниката понякога предава. До последно се борих и не се отказах, налагаше ми се в обратните завои да държа скоростния лост, а с лявата ръка да контролирам автомобила си. Беше ми изключително трудно, но точно това ме амбицира още повече. Мислех, че дори няма да стъпя на почетната стълбичка. Щастлива съм, че завърших това състезание с втора позиция. Сега трябва бързо да отстраним проблема, защото тази седмица сме заявили участието си в Планинско Портаря, захващаме се с разглобяване и пълна ревизия на колата", каза Диана.

Състезателката на СК "ДИАМО" е в стратовия лист на "Планинско Портаря" - гр. Волос, Гърция, където на старт ще застанат 89 автомобилисти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK