На 22 и 23 април пътят към Делвино става трасе на високите скорости и спортните коли

Снимки: Община Благоевград

За поредна година в Благоевград ще се проведе втори кръг от Национален шампионат по Планинско изкачване „Благоевград- 2017“.  На 22 и 23 април пътят към Делвино ще се превърне в състезателно трасе на високите скорости и спортните коли.

Официалното откриване на състезанието ще бъде на 22 април от 12:30 часа пред Ларго Мол. След откриването ще бъде проведен  брифинг със състезателите.

Около 13:30 часа е предвидено състезателните автомобили, с ескорт, да бъдат откарани до трасето на ралито, където ще бъде  проведена официална тренировка. Пътят към село Делвино ще бъде затворен от 13:30 до 19:00 часа.

Официалният старт на кръга на Национален шампионат по Планинско изкачване „Благоевград- 2017“ ще бъде даден в 10:00 часа. Трасето, където ще се проведе състезанието ще бъде затворено за движение 08:30 до 16:00 часа.

След финала на автомобилното рали, което се очаква да е около 15:00 часа ще бъдат обявени крайните резултати и ще последва награждаване на победителите.

Стартът на автомобилното състезание по традиция ще бъде от ж.к. “Еленово“ до село Делвино. Участъкът е с дължина 3 700 метра.

Провеждането на планинското рали  се превърна в традиция на Община Благоевград. То се  организира със съдействието на Общината, спортен клуб „ДИАМО“, БФАС и други партньори.

Преди дни, по разпореждане  на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, трасето за състезанието бе преасфалтирано и укрепено.

Мантинелата бе подменена на местата, където бе необходимо. Подобряването  на инфраструктурата в община Благоевград е сред приоритетите на кмета д-р Атанас Камбитов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK