Благоевградчанката Диана Стоянова поема директорския пост на Планинско „Благоевград“

Снимки: СК "ДИАМО"

Автомобилната състезателка Диана Стоянова, все по-мотивирана през сезон 2017, този пък като Директор в кръг от Националния шампионат по Планинско изкачване - Планинско „Благоевград“ 22-23.04.2017 г.

Очакваното събитие в югозападното градче е втори кръг от шампионата, организирането от СК „ДИАМО“ съвместно с Община Благоевград и партньори.

Тазгодишното издание ще се проведе на добре познатото състезателното трасе за 12-а поредна година със старт от ж.к. "Еленово" и финал преди с. Делвино. Работата по 4-километровата отсечката е в своя разгар, тя частично ще бъде реновирана. Отборът на СК „ДИАМО“ е в трескава подготовка за предстоящото събитие.

Дамата от Благоевград записа успешен сезон през миналата година като стартира участията си в дисциплина смятана за кралица в автомобилния спорт - Рали. Тя създаде нов изцяло дамски рали екипаж заедно с Иванела Иванова, която бе незаменима част от дясната седалка като неин навигатор в състезателния Ситроен Саксо.

Тандемът записа трето място в годишното класиране за Българския рали шампионат в клас RC5, взимайки участие в рали „Сърбия“, кръг от Европейския рали трофей, в което постигнаха първо място в своя клас след тежка тридневна битка.

„За да бъде едно състезание добре организирано и на високо ниво, то това зависи не само от клуба организатор, а и от много други институции за безпроблемното протичане на дадено мероприятие. През годините екипът ни се е сработил изключително професионално и съм убедена в знанията и работата им, независимо каква длъжност изпълняват те. Радостна съм, че сме изградили този синхрон и доверие у себе си, с което мога твърдо да споделя, че Планинско „Благоевград“ 2017 г. ще бъде наистина празник, както за града ни, така и за автомобилния спорт в България", коментира Диана Стоянова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK