Благоевградчанка кара пияна в Перник

Снимка: Infomreja.bg

Откраднаха кола в града, пешеходец бе блъснат

Досъдебно производство за противозаконно отнет автомобил е започнато от служители на Второ РУ.

Колата марка „Ауди“ била паркирана на ул. „Благой Гебрев“ в пернишкия кв. „Изток“. На 19 март собственикът й установил, че липсва и подал сигнал в полицията. Обявена е за издирване и са предприети действия за установяването й. 

Пет бързи производства са започнати през почивните дни в региона.

На 19 март, около 19,00 ч., на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ бил проверен лек автомобил „Пежо“ с водач 63-годишен перничанин. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 67 промила в издишания въздух. Мъжът дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

Отново на 19 март, два часа по-късно, на същата улица е проверен лек автомобил „Сеат Ибиза“, управляван от 33-годишен перничанин. Тестът му с алкотест „Дрегер“ показал 1, 48 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

Перничанин е шофирал лек автомобил „Рено“ след употреба на кокаин. Проверката е извършена на 19 март, около 22,00 ч., на ул. „Владайско въстание“ в областния град. Тестът на 43-годишният водач за наркотични вещества показал положителен резултат за кокаин. Отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка. 

С 2,49 промила алкохол в издишания въздух е шофирал автомобила си „Ауди“ 33-годишен столичанин. Мъжът бил проверен на 20 март, в радомирското с. Владимир. Колата му е иззета и е дал кръвна проба за химическа експертиза.

Вчера, около 07,00 ч., в пернишкия кв. „Хумни дол“ е спрян за проверка „Фолксваген Голф“ с водач 43-годишен жител на квартала. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1,70 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът дал кръвна проба за химичен анализ.

28-годишна благоевградчанка на съд за управление на автомобил след употреба на наркотици. 

На 03 януари тази година, на автомагистрала „Струма“ бил проверен лек автомобил „БМВ“, управляван от 28-годишна жена от гр. Благоевград. Пробата й за наркотични вещества показала положителен резултат за кокаин. Привлечена е като обвиняема по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата. 

24-годишен перничанин ще отговаря за причиняване на средна телесна повреда.

Инцидентът е станал на 16 януари тази година, в центъра на областния град. Лек автомобил „Ауди“, управляван от 24-годишен от областния град блъснал пресичаща пътното платно на пешеходна пътека 66-годишна жена. От удара пострадалата е получила травма в областта на бедрена кост. Младежът е привлечен като обвиняем по чл. 343, ал. 2 от Наказателния кодекс и работата продължава.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK