Благоевградчанин загина при трудова злополука на метан станция

снимка: infomreja.bg, архив

56-годишен мъж от Благоевград загина при трудова злополука.

Инцидентът е станал към 11.15 часа днес на метан станцията край главен път Е-79, в района на пътен възел Брежани - Крупник.

При отваряне на сферичен кран, свързан към бутилки пълни с метан, Благой Янев е получил наранявания в областта на главата от струя от около 200 атмосфери, вследствие на което е починал на място, съобщиха от полицията.

На местопроизшествието е извършен оглед. Отзовалият се на място медицински екип само констатирал смъртта на благоевградчанина. Трупът е закаран за аутопсия.

Според Благой Голубарев - изпълнителен директор на дружество "Енемона Ютилитис", стопанисващо метан станцията, най-вероятно става дума за нещастен случай.

"Благой работеше при нас като механик от 4 години, от самото откриване на обекта. По време на инцидента той не е зареждал гориво, защото това не влиза в неговите правомощия и не би трябвало да бъде там", коментира пред ИНФОМРЕЖА Голубарев /на снимката/. 

По случая са сезирани инспекцията по труда и службата за метрологичен и технически надзор.

"Нашите хора са на място, извършват проверка, касае се за трудова злополука", каза шефът на Инспекцията по труда Петър Попадиин.

Работата по установяване на причините за инцидента продължава.

 

снимка: infomreja.bg, архив
снимка: infomreja.bg, архив
снимка: infomreja.bg, архив
снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

TD18:03 - 19.12.2012
Ударната вълна е съборила работника и той е починал от сблъсъка на главата му с бюрдюра,а не от маркуча. Исега за да не платят обезщетения,вече пеят:не му е било там мястото.
Basta14:16 - 19.12.2012
Този маркуч няма ли експлоатационен срок,след който независимо от, макар и “видимо“ доброто му състояние,подмяната с нов да е задължителна!??
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK