Благоевградчанин изчезна след гостуване при роднини във Ваклиново

Христо Атанасов, снимка: ОД МВР - Благоевград

Полицията в Благоевград обяви за издирване 60-годишния Христо Атанасов от Благоевград.

Мъжът е в неизвестност от 11 август, когато 17:30 часа сам и пеша напуснал жилището на свои роднини в сатовчанското село Ваклиново. Последно е бил забелязан да върви в посока местността „Петров ден” в землището на селото.

На 13 август е обявен за общодържавно издирване.

Атанасов е висок 174 см., със слабо телосложение, с тегло около 53-54 кг., с права, къса, гъста и прошарен коса, кафяви очи, с гъсти вежди и набръчкано червендалесто лице.

В деня на изчезването си е бил облечен с риза с къс ръкав на бели и сини карета, маслено-зеленикави къси панталони, тип седем-осми, сиви чехли и бежова шапка с козирка.

Умоляват се всички, които имат информация за лицето да се обадят на тел.112 или в най-близкото полицейско управление.

В село Ваклиново са организирани групи от местни жители, които вече трети ден издирват безследно изчезналия мъж. Вчера служители на МВР и Гранична полиция са включили в акцията по издирване и специално обучени кучета, но до момента усилията за откриването на Атанасов са безуспешни.

Христо Атанасов е от Благоевград, а съпругата му, която е медицинска сестра в болницата в областния център, е от Ваклиново.

В сатовчанското село двамата са гостували на свои близки по време на традиционния събор, който се проведе през почивните дни. В неделя около 17 часа, преди да тръгнат за Благоевград, съпругата на Атанасов влязла в градината да набере зеленчуци, а когато била готова и потърсила Христо, от него вече нямало и следа.

Обиколила цялата къща, двора и близките улици, но и там не го открила.

Местни хора съобщили, че го срещнали по пътя за село Любча, когато последно е видян.

Междувременно стана известно, че изчезналият Христо Атанасов е със сериозен здравословен проблем. От една година състоянието му рязко се влошило. Той страдал от карцином на ларинкса, а метастазите дори засегнали мозъка му.

От коварната болест човекът имал проблеми с ориентацията, не разпознавал местности и хора.

 

Христо Атанасов, снимка: ОД МВР - Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK