Обвиниха водача, убил млада жена пред цветарски магазин навръх 8. март в Банско

Обвиняемият Сашо Янчев, снимка: Infomreja.bg

Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла днес обвинителен акт срещу 28-годишния Сашо Янчев от Бургас за извършено от него пътно-транспортно произшествие, причинило смъртта на млада жена в Банско. Престъплението е по чл. 343, ал. 3 от НК.

Около 8 ч. навръх 8. март 2016 г. обвиняемият, който е от Бургас, управлявал лек автомобил „Ауди“ на ул. „Глазне“ в Банско, като се движил в посока от кабинковия лифт към полицейско управление със скорост от около 115 км/ч. На предната седалка в колата му се возел Г. П.

Сашо Янчев изпреварил микробус, както и още един автомобил, движещ се пред него. Преди левия завой той трудно се разминал с насрещно движещо се МПС, като опитал да се върне рязко в дясната лента за движение. В този момент управляваният от него автомобил загубил страничната устойчивост и започнал да се плъзга неуправляемо по диагонал надясно.

Водачът направил опит да овладее автомобила и задействал спирачната система. Въпреки това движението му надясно продължило и последвал много силен удар със спрелия пред цветарски магазин лек автомобил „Мазда“.

Именно тогава от него се готвела да излиза 32-годишната Наталия Тинчева, вратата на колата й от страна на водача била отворена. Жената държала лявата ръка за ръчката на вратата, а с дясната за волана. След удара аудито се завъртяло на 180º в обратна посока на движението си и паднало в циментова вада, намираща се на десния тротоар.

Автомобилът на пострадалата – „Мазда“, се завъртял наляво, при което се ударил силно в ствола на дърво, намиращо се на тротоара и го изкоренил. Тялото на жената излетяло, плъзнало се по тротоара и било затиснато от клоните и ствола на изкорененото дърво.

На мястото на инцидента пристигнали екипи на Спешна помощ и полицията, които установили, че Наталия е починала.

От изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че смъртта на жената се дължи на тежка, съчетана и несъвместима с живота черепно, гръдна и гръбначно-мозъчна травма, с множествени открити счупвания на крайници и частична ампутация на левия горен крайник.

От протокола за извършена експертиза се установява, че обвиняемият Сашо Янчев управлявал лекия автомобил след употреба на наркотични вещества – метаболит на тетрахидроканабинол (канабис).

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK