Благоевградчани не бързат да теглят парите си от КТБ

снимки: infomreja.bg

Благоевградчани не бързат да теглят парите си от Корпоративна търговска банка.

Това установи репортерска проверка на ИНФОМРЕЖА.

Местните клонове на 9-те банки, които от днес изплащат парите на вложителите във фалиралата КТБ, са празни.

Противно на очакванията пред офисите на финансовите институции няма опашки от нетърпеливи клиенти.

Пред всяка банка обаче има полицейска охрана, която да следи за спазване на обществения ред.

От МВР предупредиха, че се очаква бум на опитите за измама в първия ден от изплащането на депозитите и апелират хората да са особено внимателни.

Униформените призовават към повишена бдителност най-вече възрастните хора с пенсии в КТБ да не се доверяват на хората, причакващи ги край сградите на финансовите институции.

255 000 са вложителите с гарантирани депозити в КТБ. Общата сума на гарантираните сметки е 3,6 милиарда лева, като парите ще бъдат осигурени в клоновете на деветте обслужващи банки.

За изтегляне на суми до 3000 лева таксата е 3 лева, след което с нарастване на сумата тя също нараства, като за най-големите суми се изисква и предварителна заявка. До 100 хиляди лева първата транзакция е безплатна, независимо дали вложителят реши да си открие сметка в обслужващата банка или да направи превод в сметка на друга финансова институция. Над тази сума обаче преводът ще струва 12 лева.

Банките, които ще изпращат гарантираните депозити са: Алианц Банк България АД, Банка ДСК ЕАД, Обединена българска банка АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) ЕАД, СИБАНК ЕАД, УниКредит Булбанк АД, Централна кооперативна банка АД и Юробанк България АД.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK