Благоевград за поредна година се включва в кампанията „Да изчистим България заедно”

Снимка: Община Благоевград

Инициативата ще се проведе на 14-и септември с начален час 08.00

Община Благоевград за поредна година ще участва в националната кампанията „Да изчистим България за един ден“. Желаещите да се включат в мащабната инициатива в Благоевград могат да го направят на 14-и септември.

Инициативата е с начален час 08:00 и ще продължи през целия ден. Ще бъдат почиствани зони за отдих и спорт, детски площадки и местата покрай жилищните блокове, парк „Бачиново”, парк „Ловен дом”, както и дерето на река благоевградска Бистрица.

Призивът е да бъдем отговорни към природата, към пространствата около нас, към възпитанието на нашите деца, които да научим да опазват природата и обществените места чисти.

Представители на общинска администрация ще почистят коритото на река Благоевградска Бистрица, като ще започнат от долния мост на пазара и ще продължат в посока площад „Македония". Ще бъде обхванат още и районът на парк „Ловен дом“.

И тази година Община Благоевград е подсигурила чували и ръкавици за събиране на отпадъци. Те могат да получени на12 и 13 септември между 09:00-17:00 часа в 510 стая на Община Благоевград.

Пълните чували с отпадъци да се поставят до контейнерите за битови отпадъци. За отдалечените места, където няма съдове  за битови отпадъци чувалите да бъдат събирани на едно място, от където ще бъдат извозвани поетапно.

Кампанията стартира през 2011 г. и се организирана от bТV.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn