Благоевград става международна столица на футбола за деца

Снимки: Община Благоевград

Започва IV Международен футболен турнир за деца, родени през 2003 и 2004 г. „Купите на Община Благоевград“.

Официалното начало на събитието ще бъде поставено в понеделник /29 август/ от 20:00 часа на площад „Македония“ с традиционен парад на отборите участници. Община Благоевград отново ще поднесе богата програма, изненади с музика и танци за участниците, жителите и гостите на Благоевград.

Тази година за първото място в турнира ще се борят 10 футболни гранда от България, Македония, Хърватска и Сърбия. До 2 септември отборите на ФК „Динамо Загреб“ - Хърватска, ФК „Войводина” - Нови Сад, ФК „Цървена звезда”, Белград, ФК „Вардар“ - Скопие, Академия „Пандев“ - Македония, ПФК „Ботев” - Пловдив, ПФК „Славия”, ПФК „Левски” и благоевградските орли от ФК „Пирин 2001” и ОФК „Пирин“ ще търсят заветната победа в срещи, които ще се провеждат на стадион „Христо Ботев“ и обновените стадиони в село Рилци. 

Първият съдийски сигнал ще прозвучи на 30 август от 08.30 часа на терените в благоевградското село Рилци.

Турнирът „Купите на Община Благоевград“ се провежда под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и е за деца, родени през 2003 и 2004 година, както и е в памет на легендарния вратар на “Пирин” - Христо Христов – Бараката.

Сред целите на организаторите е турнирът да събере млади футболисти от различни краища на Европа, които да се състезават по най-високите европейски стандарти, като се насърчава честна игра, приятелство, култура и висок морал, които да допринесат за тяхното развитие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK