Благоевград става част от масовото кръщене на 7. октомври

Снимка: Infomreja.bg

Второто масово кръщене организират от „ДНК – Движение за национална кауза”.

Благоевград се включва в събитието, което ще се състои на 7 октомври в храм „Въведение Богородично“. Националното кръщене ще се проведе в още 10 града – София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Варна,Враца, Русе, Сливен, Шумен.

Тази година регламентът е малко променен, съобщи Моника Иванчовска, координатор на „Движение за национална кауза – ДНК” и кампанията „Направи го за България”. Звездните кръстници, които миналата година станаха духовни наставници на над хиляда дечица, през 2018-а ще бъдат посланици на каузата. Те ще присъстват по време на светото тайнство. 

„Правим кампанията за насърчаване на раждаемостта, защото вярваме, че изчезването на нацията ни е най-сериозният и важен проблем, пред който България е изправена!", твърди телевизионният продуцент Андрей Арнаудов, който е основател и председател на ДНК, чиято водеща кауза в защита на националните интереси на България е противодействието на постепенното изчезване на българското ДНК.

„Направи го за България“ ни обедини като нация по безпрецедентен начин - църква, бизнес, обществено-значими личности, местна власт, медии, дарители, доброволци, частен и публичен и сектор. Над 10 000 души участваха във финалното събитие – Националното кръщене, когато в 1 ден в цялата страна бяха кръстени близо 1000 от бебетата, родени в рамките на кампанията.

Малко над 6 000 лв. бяха дарени за лечението на двойки с репродуктивни проблеми, като съпътстваща инициатива на кампанията в подкрепа на Фондация „Искам бебе“, които вече 10 години помагат на нуждаещите се от асистирана репродукция семейства.

Кампанията е подкрепена от Българската православна църква и ще се провежда ежегодно под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK