Благоевград получи 36,4 млн. лв. за анаеробна инсталация

Снимка: Община Благоевград

Договор за безвъзмездна финансова помощ, на стойност над 36 млн. лева, бе подписан между кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Финансовият ресурс е предназначен за изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци. Договорът бе подписан на официална церемония в София, като документът беше парафиран от кметовете и на останалите четири общини, които ще ползват депото в Благоевград -  Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево.

Съоръжението е с капацитет близо 16 000 тона годишно и ще обслужва 100 000 жители. Проектът е на стойност 36,4 млн. лв., като ОПОС 2014-2020 осигурява над 30,2 млн. лв. Срокът за приключване на дейностите е 40 месеца.

С реализиране на проекта ще бъде намалено количеството на депонираните отпадъци и ще бъде насърчено тяхното рециклиране и оползотворяване. Биоразградимите отпадъци ще бъдат обработвани и третирани по безопасен за околната среда начин, което ще допринесе за изпълнение и постигане на националните цели, заложени в действащото законодателство.

Изграждането на анаеробната инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци е от изключителна екологична значимост за регион Благоевград, включващ общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево.

По време на церемонията бяха представени постигнатите резултати по ОПОС на национално ниво. Бяха начертани и предстоящи действия през новия програмен период.

Благодарение на Министерство на околната среда и водите и Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. общините, в това число и петте общини – Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, получиха възможност да реализират проекти в областта на управлението на отпадъците.

 

КОМЕНТАРИ

CATALINA BENJAMIN02:43 - 18.12.2018
заем! заем !! заем !!! Търсите ли реномирана и акредитирана компания за частни заеми, която предоставя заеми за житейски възможности. Ние предлагаме всички видове кредити по много бърз и лесен начин, лични заеми, автомобилни кредити, ипотечни кредити, студентски заеми, бизнес кредити, инвестиционни заеми, консолидиране на дълга и много други. Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от консолидационен заем или ипотека? Не изглеждайте повече, сякаш сме тук, за да превърнете всичките си финансови проблеми в нещо от миналото. Ние отпускаме средства на физически лица и фирми, които се нуждаят от финансова помощ в размер на 2%. Не се изисква никакъв номер за социална сигурност и не се изисква кредитна проверка, 100% гарантирана. Искам да използвам този носител, за да Ви информирам, че предоставяме надеждна и подкрепяща помощ и ще се радваме да Ви предложим заем. След това ни изпратете имейл до: ([email protected]), за да кандидатствате за заем
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK