Благоевград се включва в кампанията „Спортувай в твоя град“

снимка: infomreja.bg, архив

Община Благоевград ще се включи в национален спортен празник „Спортувай в твоя град”. Инициативата се организира от Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи под патронажа на Министерство на физическото възпитание и спорта, министър Петър Стойчев и кмета на община Благоевград  д-р Атанас Камбитов. Тя има за цел да популяризира и стимулира развитието на спортове като лека атлетика, колоездене и баскетбол. Тя ще се проведе на 21 април, от 9:00 до 14:00 часа, на площад „Георги Измирлиев”.

 Състезателите са разделени  в различни възрастови групи. В първата група ще се състезават момчета и момичета между 14 – 16 години, във втора- мъже и жени  между 17 – 30 години и в трета възрастова група ще бъдат мъже и жени над 31 години.

Предварителното записване за участие в състезанието ще бъде в приемни пунктове. В деня на събитието също могат да бъдат извършени записвания, но не по-късно от един час преди неговото начало. При процедурата, всеки участник трябва да представи валиден предсъстезателен медицински преглед.

Наградите за участниците ще бъдат разпределени според постиженията. Състезатели, класирали се до трето място в категорията „лека атлетика и колоездене” ще получат материална награда и право на участие в Националния шампионат. Той ще се проведе на 14 и 15 юни в курортен комплекс Албена. Класираните до трето място при баскетбола  ще получат и материални награди. Във възрастова група от 14 до 16 години в крос и колоездене, награди ще получат класираните до шесто място.

Спортният празник ще се проведе на 21 април, неделя, от 9:00 до 14:00 часа на площад „Георги Измирлиев” в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK