Благоевград се включи в инициативата „Написаното остава. Пиши правилно!“

Снимка: Община Благоевград

Второ основно училище „Димитър Благоев“ се включи в националната инициатива „Написаното остава. Пиши правилно!“. Тя се организира по повод Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост от Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките.

Събитието се проведе на площад „Македония“ в Благоевград, където учениците направиха кратка диктовка не само, за да проверят знанията си по български правопис и пунктуация, а за да засвидетелстват почитта си към българската просвета и култура, към българските учители, учени и университетски преподаватели, просветители и дейци на културата. 

Всички участници получиха стикери „Написаното остава. Пиши правилно!“, чието предназначение е да бъдат залепени върху табели или надписи на публични места, в които са допуснати правописни грешки.

Кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ цели да привлече вниманието на учениците и родителите, законодателите, медиите, експертите – учители, изследователи, университетски преподаватели, институциите, свързани с образованието, към огромното значение на образованието и науката (и на грамотността като тяхна предпоставка) за развитието на обществото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK