Благоевград, Сатовча, Сандански и Разлог с нови сгради на спешна помощ. Над 95% от линейките са напълно амортизирани

Снимка: Infomreja.bg

„Терените за строителство на новите сгради за Спешна медицинска помощ в Благоевград, Сатовча, Разлог и Сандански са вече определени, в момента се подготвя проектната документация, след което здравното министерство, като бенефициент по програмата, ще обяви обществените поръчки.“ Това каза относно предстоящото строителство директорът на областната структура д-р Красимир Михайлов, който бе цитиран от БНР днес.

Той заяви още, че процесът по прехвърлянето на собствеността от общините Благоевград, Сатовча, Сандански и Разлог към здравното министерство е приключило и  строителството на новите сгради и в четирите общини е пред своя старт.

Работещите в десетте филиала на ЦСМП в областта разчитат обаче и на още нови линейки и модерно оборудване на спешните центрове, защото над 95 процента от сегашните санитарни автомобили са напълно амортизирани и само два от тях отговарят на стандартите, призна д-р Михайлов.

Той сподели и другия проблем в структурата, която управлява, а именно че недостигат кадри. Незаетите щатове в звената са шест и те се компенсират с дежурства на лекари от болниците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK