Благоевград с първа награда и приз "Най-прозрачна областна администрация" за 2015 г.

Губернаторът на Пиринско Бисер Михайлов получи приз за прозрачност, снимки: Областна администрация - Благоевград

На тържествена церомония в столицата губернаторът на Пиринско Бисер Михайлов получи голямата награда на Фондация „Прозрачни регламенти“ след проведения ежегоден конкурс и класирането на Областната администрация в Благоевград на първо място.

Националният конкурс за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации се организира за осма поредна година.

Наградите са в четири категории - „Най-прозрачна областна администрация", „Най-прозрачна общинска администрация", „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията" и „Най-добра практика за партньорство между общинската администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията". 

Авторитетна комисия оцени по множество критерии участващите в конкурса14 държавни администрации и класира на първо място Областната управа в Благоевград в категорията „Най-прозрачна областна администрация“.

Следващите призови места са за Областнатаа администрация в Шумен – втора награда, и Областната администрация в Монтана – трета награда.

Първото място за Благоевград дойде след две призови места от предходните години – трето за 2013 г. и второ за 2014 година.

Тазгодишното първо място е високата оценка в конкурса на Фондация „Прозрачни регламенти“, оценка на неправителствения и граждански сектор, оценка на гражданите за политиката на откритост и прозрачност в цялостната дейност на администрацията. 

Областна администрация - Благоевград е последователна в провеждането на политика на прозрачност и публичност и прилагане на добри практики в дейността си с убедеността, че това е част от пътя на изграждането на мотивирана администрация за реализиране на добро и демократично управление, коментираха от кабинета на губернатора. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK