Благоевград с 2-ма призьори в състезанието по творческо писане на английски език

Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ - Благоевград, снимка: infomreja.bg, архив

Над 4000 ученици от 6-и до 12-и клас от 27 области в страната участваха в Петото национално състезание по творческо писане на английски език.

На 28 март 2015 г. национално жури, съставено от професионалисти в различни области (българи и чужденци), избра най-добрите 3 работи във всяка от седемте възрастови категории сред 112-те есета, селектирани през февруари от 4 регионални журита.

Езиковата гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ - Благоевград  бе с най-много класирали се за национално оценяване представители от всички 179 участвали училища в страната – 6. Двама от тях се наредиха сред призьорите в две от възрастовите категории на състезанието: Костадин Пасков – 2 място (8 кл.) и Никол Хайтова – 2 място (9 кл.).

Конкурсът по творческо писане на английски език насърчава децата да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно.

Той се провежда в България за пета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и с подкрепата на Посолството на САЩ и Американския университет в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK