Благоевград пред гражданско неподчинение, готвят блокада на Е-79

снимки: infomreja.bg

Хиляди благоевградчани излязоха и днес на протест срещу високите сметки за ток. Въпреки студа и късния час площадът пред общината се изпълни докрай. Митинга подкрепиха хора от всички възрасти, обединени от недоволството си срещу монополиста ЧЕЗ.

„Повече няма да мълчим, ще протестираме, докато държавата ни чуе и сложи край на безчинствата на ЕРП-тата!“, призова организаторката на протеста Люси Манова.

Пред множеството тя съобщи за намеренията на правителството да продаде цялата електропреносна мрежа на трите енергодружества. „Горката ни България, продадоха я“, каза Манова, а думите й бяха посрещнати с мощни освирквания и скандирания: „Оставка!“, „Долу Бойко!“ и „Боклуци!“.

„Даваме им срок до утре да кажат какъв е този договор, който ще се подпише през април. В противен случай ще се стигне до гражданско неподчинение“, предупреди Люси Манова.

Възрастен мъж, едва проправил си път до микрофона, показа декемврийската си фактура за ток. „Вкъщи светят само четири крушки, а трябва да платя 120 лева“. 79-годишният Станимир Камбитов живее сам, жена му починала преди 10 години, а трите му деца живеят в чужбина.

Историята му предизвика сълзи в очите на протестиращите и възгласите станаха още по-ожесточени.

Митингът продължи с емблематичните песни „Боят настана“ и „Нема такава държава“, а под скандиранията „Кой не скача е чех“ цялата тълпа се разтърси.

Успоредно с протеста вървеше и подписка за разтрогване на договорите с ЕРП-тата, която ще бъде изпратена в Европейския парламент.  

Следващият протест в Благоевград ще бъде от 11 часа в неделя, въпреки че се чуха предложения за блокада на международния път още тази вечер.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Стефан Вълков23:01 - 11.02.2013
До къде ни докараха всички правителства от тази псевдодемокрация? До там че да видя един от учителите ми--учил ме на четмо и писмо, да рони сълзи и да се чуди как ще доживее до следващата си пенсия?От ден на ден живота ни става все по лош, но се самозалъгваме от обещанията на онези в парламента, че "....държавата ни е икономически устойчива..." според някакви си европейски директиви, но колко е устойчива се вижда от всеки--всеки вижда познати, роднини, приятели и бивши колеги да се ровят в кофите за боклук за да преживеят някак си....И някак си изтъркано вече звучат изказванията на Боко-тиквата, че той прави всичко за просперитета на народа ни! Вярно е че прави магистрали, спортни зали, черкви,плаща от партийните пари на този и онзи и се бие в гърдите, че видите ли ГРОБ и той са решили и са платили.....А Вие мили хора, задавали ли сте си въпроса от къде в партийните каси на определени партии има толкова пари? задайте си ги и си напрегнете мозъците да си отговорите! Ще ви дам и жокер--помощ от приятел: СПОМНЕТЕ СИ ПРЕДИЗБОРНАТА ПЛАТФОРМА НА ТОВА И ВСИЧКИ ДР. ПРАВИТЕЛСТВА И СИ ОТГОВОРЕТЕ, КАКВО И КОЛКО ОТ ОБЕЩАНОТО СА ИЗПЪЛНИЛИ???
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK