Благоевград посрещна над 500 плувци за II Международен турнир „Пирин- Благоевград“

Снимки: Община Благоевград

Хиляди гости от страната и чужбина пристигнаха в Благоевград за второто издание на Международния турнир „Пирин-Благоевград“. Над 500 плувци от 40 отбора се включиха в тазгодишното издание на спортната инициатива. Състезанията започнаха вчера в закрития плувен басейн на СК „Пирин“, а в 15:30 часа беше и официалното откриване.

Кметът на Благоевград, д-р Атанас Камбитов, приветства организаторите и участниците с поздравителен адрес: „Споделям убеждението, че още от малки децата трябва да бъдат възпитавани чрез спорт и ориентирани в сферата на физическата активност и спортната ангажираност. Повод за гордост е, че събитието е включено в календара на Българската федерация по плувни спортове. Общината ще продължи да работи последователно за насърчаване, развитие на спорта, чрез създаване отлични условия за неговото практикуване“.

Турнирът е в календара на БФПС, като в него участват плувци от различна възраст – от деца, родени през 2009 г., до мъже и жени. Най-дългите дисциплини бяха 400 м свободен стил и 400 м съчетано. В тях плуваха само 24 състезатели в 3 серии. Класиранията ставаха по най-добри заявени времена от всички категории.

Клубовете имаха право на общо 16 състезатели от всички категории, с изключение на домакина. Всеки плувец имаше възможност да скочи на 4 индивидуални дисциплини плюс щафети. Сред официалните гости бяха олимпийската шампионка Таня Богомилова, председателят на БФПС Георги Аврамчев, Кристиян Минковски - генерален мениджър на националния отбор по плуване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK