Благоевград посреща за пета година звездите на българската музика и БГ радио

Снимки: Община Благоевград

Годишните музикални награди на БГ Радио за пета поредна година ще бъдат раздадени в Благоевград. Събитието ще се проведе на 16 юни в района на бившите казарми в града.

Подробности около събитието бяха представени на пресконференция днес от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, изпълнителния директор на БГ Радио Николай Янчовичин, Рафи и режисьора Евгени Тодоров.

„Тази година наградите ще бъдат на 16 юни в района на бившите казарми. Почти на финала сме с изграждането на съответната инфраструктура, така че публиката на събитието да се чувства удобно“, каза д-р Атанас Камбитов. Той благодари на екипа на БГ Радио, че за поредна година избира Благоевград за музикално събитие №1 на България.

„Благодаря на Община Благоевград и на кмета д-р Атанас Камбитов за гостоприемството. Това са петите награди в Благоевград. Това е малкият юбилей. Големият - 15-годишни музикални награди. Никой не вярваше, че в продължение на толкова време БГ радио ще продължи да излъчва само българска музика. Вече 15 години раздаваме награди на едни от най-успешните изпълнители през годината“, каза Николай Янчовичин и поздрави за триумфа на Кристиан Костов на Евровизия.

Режисьорът на шоуто Евгени Тодоров разкри някои от акцентите на церемонията. Водещ домакин тази година е Рафи, но заедно с него на сцената ще излязат и лицата, които са били водещи на церемонията през годините.

Освен Рафи, това са Део, Любо Киров, Ерол Ибрахимов, Виктория Терзийска, Мария Илиева, Орлин Павлов, Орлин Горанов и Руши Видинлиев. Нова, още по-модерна снимачна техника ще гарантира, че шоуто и тази година ще бъде на световно ниво. Самият Рафи издаде още една подробност около наградите, а имено червеният килим, по който ще преминават звездите на българската музика.

Първият етап от гласуването, което тече в сайта на БГ радио - bgradio.bg, приключва тази нощ в 23.59 ч. След обявяването на номинираните изпълнители, от 17 май в 00.01 ч. започва слушателското гласуване, което ще определи победителите във всяка от категориите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK