Бронзовото отличие за Иван Русева на международния турнир по бадминтон

Снимка: ММС

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева награди победителите при мъжете на международния турнир по бадминтон „България Оупън“, който приключи в зала „София“.

Златният медал беше спечелен от индиеца Лакшия Сен, който на финала победи с 2:1 гейма Звонимир Дукинжак (Хър). Бронзовото отличие пък си разделиха българинът Иван Русев и Динука Карунаранта от Шри Ланка.  

Отлично представяне в турнира записаха Габриела и Стефани Стоеви, които станаха безапелационни шампионки при женските двойки, като на финала разбиха поставените под №2 в схемата Бенгису Ерчетин и Назлъджан Инджи (Турция) с 21:16 и 21:12 за 35 минути игра.

В схемата на смесени двойки състезаващият се за България Алекс Влаар и холандката Ирис Табелинг, които започнаха от квалификациите, спечелиха титлата след успех над датчаните Матиас Тири и Емили Олеструп. С бронзов медал пък са Владимир Шишков и Стефани Стоева. В женския сингъл бронзов медал спечели Мария Делчева.

В турнира, който се провежда като част от честванията по повод 50 години Българска федерация по бадминтон, участваха представители на 38 държави. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK