Живопис, графика, скулптура и приложно изкуство представиха в изложба в Градската художествена галерия в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

В Градската художествена галерия в Благоевград беше подредена и открита обща изложба на художници от Благоевград. Експозицията е посветена на 24 май — Ден на българската просвета, култура и на славянската писменост, както и на празника на Благоевград.

Изложбата е традиционна и в нея взеха участие художници, които работят и живеят в Благоевград. На откриването бяха излъчени седем номинации на художници и техни творби.

Произведенията бяха селектирани от жури, което присъди три равностойни награди, осигурени от Община Благоевград. Тази година участие взеха 38 творци с общо 75 произведения. Майсторите предложиха голямо жанрово многообразие, включващо живопис, графика, скулптура и приложно изкуство.

Освен наградите на художниците, които бяха за цялостно присъствие, тази година Община Благоевград направи и реверанс към художниците юбиляри през 2016 година.

Поздравителни адреси  бяха връчени на Георги Стойчев и Манол Стоянов, които през изминалата година навършиха 60 години, както и на Цветанка Грънчарова, която отпразнува своя 70-и рожден ден, и Славчо Багашки, станал на 80 години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK