Благоевград посреща грации от различни клубове по художествена гимнастика за Първи турнир „Приятели на КХГ „Пирин“

Снимка: Община Благоевград

Над 200 деца от различни клубове по художествена гимнастика ще вземат участие в Първи турнир „Приятели на КХГ „Пирин“ и Благоевград“.

Състезанието ще се проведе на 23 април от 10:00 часа в зала „Скаптопара“. В него ще се включат представители на  клубове по художествена гимнастика “Левски“, ЦСКА, “Ритмика“ - София, СК “Финес“-Костинброд, „Велбъжд“-Кюстендил, Дупница и др.

КХГ „Пирин“ бе основан през 2014 година в Благоевград в резултат на усилията на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов за разширяване и обогатяване палитрата на практикуваните спортове в общината.

Благоевград е сред малкото общини, които предоставят базите, общинска собственост, за безвъзмездно ползване от спортните клубове. Условието е клубовете да са регистрирани като юридически лица, с нестопанска цел, работещи в обществена полза на територията на общината.

Сред спортните бази, общинска собственост, които се ползват от спортистите, са стадион „Христо Ботев", зала „Скаптопара", Спортен интернат, игрищата в село Рилци и др. Беше изграден и нов плувен басейн с олимпийски размери в кв. „Еленово".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK