Благоевград отново цветен и арт за Великден

Снимки: Община Благоевград

В Благоевград отново ще настане цветно, пролетно настроение. Започна монтирането на арт инсталациите по централната улица „Тодор Александров“.

Пъстро и свежо ще стане преминаването по централните улици в областния център на Пиринско, след като украсата от чадъри се превърна в любим акцент на жители и гости на Благоевград.

В навечерието на светлия християнски празник – Великден, това е поредната изненада, която Община Благоевград поднася.

Празничното настроение започна още с оригиналната и атрактивна украса, която бе монтирана пред сградата на общинска администрация, по кръговите кръстовища, пред Ларго Мол, цветните къщички на площад „Македония“.

Точно в тях днес от 17.00 часа ще бъде открита „Работилничка за усмивки“ с Куклен театър и Миглена Методиева.

Цветната арт инсталация от стотици чадъри се подрежда за трета поредна година и започва от сградата на Съдебната палата и продължава до Купола в областния център.

Чрез монтирането на цветните чадъри общинското ръководство цели да създаде пролетно настроение както у жителите на града, така и у десетките хиляди туристи, които се очакват да пристигнат в Благоевград около богатата културна програма и големите фестивали, организирани от Общината.

Красивата арт инсталация се реализира със съдействието на дългогодишните партньори на Община Благоевград – „Карлберг“ - България, “Благоевград БТ“, Largo Mall, парк- хотел „Бачиново“, магазин „Sportdepo”, хотел „Монте Кристо“, Югозападен университет „Неофит Рилски“, казино „WinBet”, „Aterol“, БГ Радио, Francofolies.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK