Благоевград отново чисти

Снимки: Община Благоевград

Стотици жители на Благоевград отново запретнаха ръкави и се включиха в кампанията„Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“.

Те преминаха през шатрите, разположени в Централна градска част и кварталите  в града, където бяха осигурени метли, чували, ръкавици, тениски, шапки, разсад на красиви цветя и градински инструменти. 

Дамите от Съвет на жените продължиха и днес с почистването и облагородяването на двора на болницата. Те, заедно със  заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и децата на Благоевград, разкрасиха мястото, засаждайки цветя в цветни саксии от гуми. 

Деца от детските градини в Благоевград, заедно с техните родители и учители, също подкрепиха инициативата, и почистиха дворовете на детските заведения. Майки, бащи и преподаватели решиха да пребоядисат и оградите около сградата на ДГ №3 „Детелини“.

Много доброволци почистиха край дворовете и къщите си.

„Няма как да не подкрепим подобна кампания. Нека направим града си по-чист и по-приветлив. Живея на улица „Броди” №28, миналата седмица почистихме не само край блока, но и край първокласен път Е-79. Днес ще засадим с красиви цветя градинката пред жилищната сграда”, сподели 68-годишната Виолета Стоилова. 

„Чистим не само жените, мъжете също ни помагат. На тях се падна и отговорната задача да пълнят чувалите с отпадъци и да ги поставят на определените за целта места”, коментира Росица Благоева. 

 

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ продължава и утре.

Отново ще има разположени шатри в ЦГЧ и кварталите, на които ще се раздават материали.

Едната от тях ще бъде на площад „Македония“. За кварталите „Еленово“ и „Ален Мак“, шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“ ще бъде разположена в двора на бившия механотехникум. Те ще бъдат отворени от 10.30 часа. 

Финал на кампанията ще бъде поставен в 16.00 часа на площад „Македония“. Тогава ще бъдат наградени и активни участници в кампанията, които ще получат ваучери за пейки. Освен награждаването е подготвен и концерт. В него участие ще вземат Вокално студио „Фа диез“, Балетна Школа „Кроазе“, Воклана група „Мая“, КСТ „Импулс“, ТК „Силвана денс“, Танцов клуб „Блясък“, Денс център „Де жа вю“, БФ „Астра“. Финалът ще бъде поставен от клоуни към школата на Юлия Дживдорска към ЦЛТРБ. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK