Благоевград отбелязва 24 май - Ден на българската просвета и празник на града

снимка: Община Благоевград

Община Благоевград е подготвила богата програма по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост и Празник на града. Най-голямата изненада за почитателите на музиката от 90-те години са обичаните EAST 17.

По традиция празничният ден ще започне в 10.00 часа в двора на Национална хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий”, която получи отличието „Училище на годината- Благоевград 2015” във възрастова група от 8 до 12 клас, с тържествено предаване на знамето.

В 10.00 часа започва и вторият ден от Детски панаир, където малките благоевградчани ще могат да се образоват и заедно с това да се забавляват на площад „Македония”.

От 10.30 часа благоевградската общественост ще сведе глава и ще положи цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Хуманитарната гимназия. Веднага след това два лъча ще преминат през централните улици на града, за да стигнат до площад „Георги Измирлиев”, където от 11.00 часа ще започне празничен обеден концерт на ученици от НХГ „Св. Св. Кирил и Методий” и Второ основно училище “Димитър Благоев”.

С празничен концерт-спектакъл танцов ансамбъл „Пиринче” ще отбележи своя 30- годишен юбилей. Началото е от 17.00 часа на площад „Георги Измирлиев”. Само няколко часа по-късно, от 20.00 часа на сцената излизат изпълнителите на It’s alright, Stay another day- EAST 17.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK