Благоевград опасан с камери за 2,1 млн. лева

Снимка: Infomreja.bg

В момента тече процедура за избор на изпълнител за внедряване и поддържане на система за електронно видеонаблюдение в Благоевград. Това съобщи кметът д-р Атанас Камбитов по време на пресконференция.

„Видонаблюдението ще обхване абсолютно цялата територия на града, и в централна градска част, и в кварталите. Ще акцентираме на невралгичните зони, за тази цел имаме и направен анализ. Идеята е след самото изграждане Центърът за наблюдение да бъда предаден на полицията и органите на реда да осъществяват контрол“, каза кметът Камбитов. 

Той поясни, че самата система отговаря на най-високите изисквания. Тя ще бъде с максимален брой функции, като ще има и опция за проследяване на регистрационни номера, които ще се снемат при нарушение или ПТП, както и възможност за управление в кризисни ситуации.

Кметът подчерта, че видеонаблюдението ще се изгражда поетапно, като  условието към фирмата изпълнител ще бъде изплащането да става на малки вноски при голям процент изпълнение, като по този начин интересите на Общината и гражданите ще бъдат защитени.

Проектът е на стойност 2,1 млн. лева.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn
loading...