Благоевград е домакин на регионална среща за ученическите съвети

снимка: Община Благоевград

Община Благоевград ще бъде домакин на регионална среща по проект „Насърчаване на детско участие чрез укрепване ролята на ученически съвети на училищно, общинско, областно и национално ниво“, която ще се проведе на 16 юни от 10 часа в зала № 5 в сградата на общината.

Партньори по проекта са Уницеф – България, Държавна агенция за закрила на детето и Фондация „Партньори – България“ с подкрепа на Министерството на образованието и науката. Проектът е насочен към въвеждане на благоприятна среда за участие на децата в ученически съвети на училищно общинско, областно и национално ниво.

Община Благоевград подкрепя проекта, в който са включени и пилотните училищни съвети към 7-мо СОУ „Кузман Шапкарев“, Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ и Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“.

На срещата те ще отчетат своите последни инициативи от пролетта, както и от изминалата учебна година. Участие в конференцията ще вземат представители на различни институции от града, с които ще бъдат разгледани основните предизвикателства, с които съветите са се сблъсквали до този момент.

Ще бъдат обсъдени възможности за подобрение на участието на ученици в различните нива и ще  бъде изработен план за по-нататъшно развитие на детски съвети.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK