Президентът Росен Плевнелиев бе официален гост на среща на поколенията за 45-годишнината на ПМГ в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Президентът Росен Плевнелиев и кметът на община Благоевград, д-р Атанас Камбитов, бяха сред официалните гости на среща на поколенията, организирана от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ по повод 45 години от основаването на гимназията.

Плевнелиев поздрави присъстващите в залата, както и всички бивши и настоящи директори и учители на елитното учебно заведение.

„През всичките тези години сградите на ПМГ се сменяха и директорите, и любимите учители, дъските също - от черни станаха интерактивни, но едно нещо не се промени. Това, което не се смени от самото начало, не е материално, а е много по-важно - духът на гимназията, и ми се ще него да запомним и да го предаваме на следващите поколения ученици. Духът на ПМГ е вграден в делото на патрона - Академик Сергей Корольов, защото той превърна едни сухи формули в крила, с които човечеството да полети в космоса“, каза в част от приветствието си президентът.

По време на срещата д-р Атанас Камбитов призна, че е огромна привилегия да бъдеш възпитаник на ПМГ „Акад. Сергей Корольов“. „45 години не са малко, не са и много, но много са успехите на Природо-математическа гимназия, много са успелите хора, учили там. Президентът Росен Плевнелиев е сред тях. В момента около 75 % от младите хора, които работят в Община Благоевград, са възпитаници на ПМГ. Това е показателно за качеството на образованието. Горд съм, че самият аз съм възпитаник на ПМГ“, каза в част от приветственото си слово кметът Камбитов. Той увери учениците в ПМГ, че са направили най- добрият избор.

На срещата на поколенията присъстваха още бивши директори, учители, психолози, посветили живота си на развитието и историята на гимназията. Сред официалните гости на събитието бе и възпитаникът Константин Касапов,  който бе финалист на Световната олимпиада по химия през 1997 година в Монреал, Канада.

Тържествата по повод 45 години от създаването на гимназията продължиха в зала „Яворов“ с празничен концерт.

ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ - Благоевград е сред най-елитните и утвърдени учебни заведения в страната. Това е гимназията, която създава първия учебен парламент в България, както и гимназията с първия международен проект, а именно проекта „Мостове за мир“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK