Благоевград е домакин на Европейска отборна лятна купа по тенис за девойки до 14 години

Снимка: Община Благоевград

Благоевград за пореден път ще посреща спортисти за европейски турнир. Тенис шампиони от цяла Европа ще пристигнат в Благоевград за турнира Европейска отборна лятна купа по тенис за девойки до 14-годишна възраст.

3 дни кортовете в парк „Бачиново“ ще приемат тенис шампиони не само от България, а и от Европа. Турнирът започва на 30 юни и ще продължи до 2 юли, включително. 

Първенството се организира от Община Благоевград, БФТенис и ТК „Мачпойнт“.

Не за първи път Община Благоевград е домакин на състезание от толкова висок ранг. Десетки пъти Благоевград е посрещал спортисти от цял свят за световни, европейски, републикански и държавни първенства.

Градът се превърна в предпочитано място за провеждане на такива състезания, благодарение на отлично поддържаните бази, изграждането на нови зали, терени и игрища.

За първи път български отбор има възможност да бъде домакин на европейска зимна и лятна купа в рамките на една година в Пловдив и Благоевград, като  Пловдив прие мачовете от Европейската отборна зимна купа за девойки до 14 години.

В момента, за България, най-предно класираните българки в ранглистата на Тенис Европа до 14 години са Анастасия Александра Николова, Йоана Радулова, Александра Габровска и Ангела Ганева. 

През миналата година девойките на България до 14 години спечелиха 9-о място на Световното и 6-о място на Европейското първенство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK