Благоевград домакин на национален ретро парад и I кръг от планинския шампионат

снимка: СК "ДИАМО"

Зам. -кметът по строителството и сигурността инж. Стоян Благоев ще открие етап от национален ретро парад в благоевградския парк „Бачиново”.

Стартът на дефилиращите автомобили ще бъде на 17 май от 10:30 часа. В единадесетото издание на ретро събора ще бъдат представени над 30 автомобила, произведени преди 80-те години на миналия век. Жури ще определи победителя, като основният критерий е „Най-автентичен автомобил”, а заместник-кметът инж. Стоян Благоев ще връчи „Купата на кмета”.

Тази година “Планинско Благоевград 2014″ ще се състои на 17 и 18 май на пътя за село Делвино. Дължината на трасето е 4 км с денивелация 20 %. На 17 май на площад „Македония” ще се извърши административна проверка и технически преглед на автомобилите, след което на състезателното трасе ще започне тренировка в три манша.

Официалният старт в надпреварата ще бъде в неделя. Точно в 10:00 часа зам. кметът по строителството и сигурността инж. Стоян Благоев ще пусне първия състезателен автомобил. Той ще връчи и купата на победителя.

“Планинско Благоевград 2014″  е първият кръг от Националния планински шампионат. Стартът е в благоевградския квартал „Еленово" , а финалът е в село Делвино.

Организаторите от община Благоевград, СК „ДИНАМО" и Българската федерация по автомобилни спортове  обещават атрактивни състезания, бързи автомобили, добри пилоти. Очаква се на трасето да има екипи от страната, Гърция и Македония. За безопасното провеждане на ралито в Благоевград ще следят полицейски служители и медицински екипи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK