С постановката „Рейс“ завършиха театралните празници в Разлог

Снимки: Община Разлог

Инж. Красимир Герчев заедно с драматурга на Народен театър „Иван Вазов“ Розалия Радичкова закриха театралните празници „Звездите на театъра“.

Те изразиха радостта и гордостта си от факта, че театралните празници в Разлог се превърнаха в едно от най-значимите културни събития в Благоевградска област.

Община Разлог винаги е била и остава надежден партньор в провеждането на театралния фестивал, който остава важна следа в българския културен календар.

Герчев поднесе традиционни за Разлог подаръци на Нона Йотова и Розалия Радичкова, а именно ръчно изработени мънистени колани със запески. 

В последната вечер жителите и гостите на Разлог станаха пътници в 90-минутно пътуване за никъде, в което неуморните герои чертаят взаимно своя морален упадък. Пътуване, при което пеперудите вместо да са в стомаха, кацат по самите нас. Пътуване, провалено от водача, но подпомогнато от пътниците и безумието на случайността, управляваща повечето човешки животи – без значение дали проумяваме или не, че автобусът все не е във вярната посока и никога няма да стигне до Алдомировци. За някои маршрутът е „интересен“, а не ненормален, а водещият принцип на други е „Да ти вземат залъка от устата“.

В рамките на пет дни бяха представени пет водещи постановки, а любителите на театъра имаха възможност да видят отблизо едни от най-популярните български актьори, превъплътени в различни роли.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK