Владимир Елезов ще води листата на АБВ в Благоевград

Снимка: БНР

Той бе подкрепен от лидера Румен Петков и доц. Атанас Мангъров

Председателят на АБВ в Благоевград, Владимир Елезов, ще води партината листа в областния център за предстоящите парламентарни избори. 

Това заяви самият Елезов, който днес посрещна лидера на АБВ - Румен Петков, и известния инфекционист доц. Атанас Мангъров - водач на кандидатдепутатската листа на АБВ във Варна.

Йорданка Борисова, която е финансист по образование, дългогодишен член на партията и председател на младежката организация, е втора. 

В листата място намира и писателят Спасимир Тренчев, който е преподавател в Природо-математическата гимназия в града.

"Тук сме, за да подкрепим всички хора, които мислят нормално, които виждат безумието на всички тези мерки, които бяха предприети и доведоха до това, че всеки втори магазин в града се дава под наем. Градът е полупразен. Да, има проблем, има нов вирус, но понеже е нов, ще мине през цялото земно кълбо, в това число и през Благоевград. Но това не е причина ние да реагираме по този невероятно глупав начин под предлог, че пазим здравето си, че спасяваме животи и се самоубиваме икономически, социално и психически", заяви доц. Мангъров.

Нашата цел е колкото може по-бързо да се върнем към нормалния живот и да използваме това, което се случи, за да направим нашата държава истинска, добави той.

"Тази сутрин гледахме по медиите един зоологически ентусиазъм, че са дошли още 50 000 ваксини. Ние живеем, за да разберем и провала с ваксините. Унищожихме икономиката на Благоевград, съсипахме тютюневата индустрия – един отрасъл, който беше изключителен за България, но и за региона. Благоевград допреди година беше най-младият град в България, истински студентски център, а с безумните мерки разгонихме младите хора от града и стигнахме до това, което днес виждаме – празни помещения в идеалната градска част и на всяко от тях пише – дава се под наем. Не може да живеем под наем, животът си е наш и трябва да кажем стоп на този медицински фашизъм, който ни залива отвсякъде", коментира пред медиите Румен Петков.

Той се обяви категорично против следващата стъпка на управляващите - задължително ваксиниране. "Никой няма да каже - ваксинирайте се задължително, но ще започнат ограничения и рестрикции – не може да влезете в хотела, ако не сте ваксинирани, не може да влезете в Благоевград, не може да влезете в Гърция... Хората, чиито бизнес и препитание, са свързани с мобилност, няма да имат избор. В туристически район, какъвто е Благоевград, трябва да е съвършено ясно, че налагането на имунизационни паспорти ще доубие туризма, ще доубие Банско, ще доубие всичко. Ако сега не разбираме накъде ни бутат и какво ни предначертават, после трябва да се сърдим на себе си", смята председателят на АБВ.

Той подчерта, че от АБВ са горди с присъствието на доц. Мангъров в листите си, но призна, че той сам по себе си няма как да реши въпроса.

"Ние искаме доверието и подкрепата на хората за нормален живот в работеща държава. Ако не върнем нормалността, тези млади хора няма да видят повече Благоевград и Благоевград няма да ги види. Какво означава внуците да не ги пускаме при баба и дядо, какво означава да си затворим училищата, детските градини, университетите, това е безумие. Даваме ли си сметка какво поколение възпитаваме", запита риторично Петков.

Според него фактът, че договорените количества от ваксините, които държавата е купила, не пристигат, означава, че някой е взел рушвет.

"Аз няма да се ваксинирам, защото виждам какви са последствията. На здравния министър му се смени цветът на косата като се ваксинира. Даже аз моята ваксина му я давам на него, за да поддържаме цвета на косата му, какъвто е сега, а другата - на този, слезлия от магистралата - Балтов.

Но ако трябва да говорим сериозно, целият този напън на ЕК, той не може да бъде обяснен със здравни аргументи, нито със социални или икономически, това е налагане на фашистки мерки на управление, фон дер Лайен вероятно това го може, това е корупция на най-високо ниво и брутална, защото става въпрос за нашето здраве. Слагат ни ваксини, за които и лекарите не могат да кажат колко време ще ни пазят. За какви имунизационни паспорти говорим, след като не знаем ваксината колко време ще трае. Това са рушвети и престъпления и те ни убиват", каза още Румен Петков. 

На въпрос защо доц. Мангъров все пак влиза в политиката, той заяви: "Защото никой не чува и не иска да чуе. Виждаме, че когато една лъжа се повтори сто пъти, тя тръгва да става истина. Налагат ни имунизационни паспорти. Това, което с тях може да се установи, е, че някой се е набоцкал, но дали той има имунитет, колко време ще продължи този имунитет, дали той ще бъде в състояние да разнася заразата, или не, всички тези неща са неясни".

Според него има опит за налагане на действие, което от медицинска гледна точка е абсурдно.

"Тоест вкарват ни и ние, волю-неволю, влизаме в едно приключение, което е с неизвестен край, и според мен причината за това съвсем не е медицинска, защото няма медицински аргументи за това дали си се набоцкал, или не. Цялото това абсурдно от медицинска гледна точка мероприятие явно има други цели, които на мен ми е трудно да определя кой и защо ги движи, но като се огледаме наоколо, виждаме резултатите от всичко това - няма студенти, няма хора, няма бизнес, всички треперят да не умрат. Ако целта е тази - да се скриеш и да живееш като мишка в дупката си, аз не искам да живея по този начин и тази нова нормалност, която ми се готви, мен ме отвращава", каза още Мангъров.

Той призна, че Благоевград не му е чужд, тъй като и трите му деца са завършили Американския университет. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK