Депутати и съветници от БСП се опасяват от некачествен ремонт на площада в Благоевград, искат проверка

Снимка: Infomreja.bg

Благоевградският депутат Николай Бошкилов и съветниците от БСП Антон Асийски, Милан Богдански и Гергана Янчева искат временна комисия за обследване ремонта на площада и подплощадното пространство в града. 

"Този площад е емблемата на Багоевград, изграден преди 30 години по времето на Дипломатическия корпус. Трябва да се гарантира, че той ще се запази облика си и след ремонта, за да не газят благоевградчани в кал и пръскащи вода плочки, както се случва при други улици и съоръжения в града, заяви Николай Бошкилов.

"Ние не сме срещу ремонта. Подкрепяме добрите намерения, но се опасяваме от некачественото строителство, както се получи със санирането на някои жилищни сгради в Благоевград. По време на мои приемни десетки граждани изтъкват слабата квалификация на стротителните фирми, влагането на некачествени материали, кражби и опорочаване на целия процес при усвояване на финансовите средства. Ето защо, за да не се повтори горчивия опит със санирането, настояваме предварително да се гарантира качество на настоящия ремонт на емблематичните за града площад, фонтани и инфраструктура около тях. Благоевградчани трабява да знаят как ще се разходват отпуснатите по проект 13 милиона лева", заяви Николай Бошкилов. 

Депутатът е категоричен, че ще поиска експертно заключение относно качеството и здравината на новите строителни материали. "За своя сметка ще изискам експертиза на новите плочки и конструкции, за да сме сигурни, че при настоящия ремонт ще се вложат отговарящи на същото качество материали", каза Бошкилов и даде пример с плочките, поставени в други райони на Благоевград, които не издържат повече от две години. 

Благоевградчани вече коментират, че избраните от Общината фирми са приближени до кметското ръководство, а работниците им нямат нужния професионален капацитет", каза благоевградският депутат. 

"Временната комисия трябва да бъде запозната от администрацията на кмета Камбитов относно професионалната компетентност на фирмите-изпълнители на обекта - разполагат ли те с квалифицирани работници, какви плочки и материали ще се вложат, така че да издържат както досегашните през тези 30 години. Не на последно място - искаме да се даде отговор къде и как ще се оползотворят плочките и мраморните конструкции, които сега се демонтират. Предлагаме в комисията да участват представители на всички политически партии в Общинския съвет. Целта е тази комисия е да проследи от началото до края всички строително-монтажни работи по проекта", заяви Николай Бошкилов. 

Предстои внасянето на проекта за решение за временната комисия в ОбС-Благоевград. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK