Благодарствена картичка от кралското семейство получиха в читалището в Баничан

Снимка: Димитър Попов/ Infomreja.bg

Благодарствена картичка от кралския двор на Великобритания получиха в читалището в гоцеделчевското село Баничан. Тя пристигна преди дни в отговор на подаръка, който изработиха и изпратиха сръчните жени от читалище „Изгрев“ за кралската сватба на принц Хари и Меган Маркъл.  

Уникалните ръчно плетени шарени чорапи, с които се слави читалището в Баничан, явно силно са впечатлили кралското семейство, което с благодарствено писмо и със снимката на младоженците благодари за скъпия подарък.

Това е втори подарък, който от читалището в Баничан изработват за кралска сватба. Първият е бил за тържеството на княгиня Калина, разказа секретарят на читалище „Изгрев“ в Баничан, Румяна Джибова.

Днес в читалището на красивите плетени баничански чорапи, на уникалната везана географска карта, на благодарствената картичка от кралския двор и на първото в страната щъркелово гнездо с видионаблюдение се възхитиха  и представителите на македонска делегация от самодейци, която гостуваше на колегите си от читалището.

Македонците от своя страна, впечатлени от грижите за опазване и наблюдението на щъркелите в Гоцеделчевския регион, споделиха, че в страната им всяка година на ротационен принцип и в различни населени места се провежда „Денят на щъркела“.

Тази година за честването на този празник е било избрано именно тяхното населено място, като обещаха, че именно тогава ще поканят да им гостуват самодейци и природозащитници от Баничан.  

От читалището в Баничан пък заявиха, че ще изпратят нов подарък на Меган и Хари за раждането на първата им рожба. Жените вече имат идея какъв да бъде той, но засега го пазят в тайна.

 

Снимка: Димитър Попов/ Infomreja.bg
Снимка: Димитър Попов/ Infomreja.bg
Снимка: Димитър Попов/ Infomreja.bg
Снимка: Димитър Попов/ Infomreja.bg
Снимка: Димитър Попов/ Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK